Lokacija

Hotel Fontana

Hotel Fontana se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko koraka od banjske promenade i parka i jedan je od najlepših, najvećih i najimpozantnijih hotela u Vrnjačkoj Banji. Spoj tradicionalnog i modernog, luksuznog i pristupačnog, idealno je mesto za odmor sa porodicom, poslovne i sportske susrete. Gostima su na raspolaganju, pansionski i a la carte restoran, moderan loby bar, audio-vizuelno opremljena konferencijska sala površine 480m2, kao i savremeni welness & spa i fitnes centar sa bogatim sadržajima. Naši kamperi će biti smešteni u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama koje pružaju vrhunski komfor i estetski doživljaj. Sve sobe opremljene su po najvišim standardima hotelijerstva, sa udobnim ležajevima i prijatnim pogledom na park koji okružuje Hotel. Sobe su nove, modernog dizajna a svaka poseduje sopstveni toalet, TV, wi-fi, fen, klima uređaj, direktnu telefonsku liniju. Bogati sadržaji hotela u kombinaciji sa atrakcijama Vrnjačke banje, kraljice srpskih banja, čine ga posebnim i pružaju raznosvrsne mogućnosti za prijatan i ugodan boravak naših kampera iz celog sveta.

Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja je smeštena u centralnoj Srbiji, na severnim padinama planine Goč u dolini Zapadne Morave, na nadmorskoj visini od 227m, a okružena je izvanrednim prirodnim lepotama. Nalazi se na samo 200 kilometara od Beograda. Kroz nju protiču dve reke: Lipovačka i Vrnjačka. Kraljica banjskog turizma, kako neformalno nazivaju Vrnjačku Banju, je potpuno posebno mesto u Srbiji.
Još od vremena Rimljana i Vizantije, poznata je i cenjena po brojnim istorijskim lokalitetetima i izvorima lekovite vode (7 izvora tople i hladne vode). Na teritoriji današnje Srbije ne koji postoji ovakav banjski centar koji obiluje velikim brojem arhitektonskih zdanja na tako malom prostru od svega desetak hiljada stanovnika. Hotel Zepter sa svojim prepoznatljivim izgledom je jedan od simbola Vrnjačke Banje.

Geografska pozicija Vrnjačke Banje omogućava njenim gostima da obiđu uzbudljiv i interesantan deo srpske zemlje, bogat istorijom, istorijskim spomenicima, prirodnim lepotama i mnogim manastirima. U zavisnosti od afiniteta i interesovanja, Vrnjačka Banja nudi za svakoga po nešto. Banja je puna prelepih parkova, a najinteresantniji način da se obiđu je vožnja nekim od turističkih fijakera. Simbol Vrnjačke Banje je čuveni „Most ljubavi”. U Banji se nalazi i Hram rođenja presvete Bogorodice i spomen-ploča Srpskim Soluncima.

Sportska hala Vlade Divac

Sportska hala u Vrnjačkoj Banji je svečano otvorena u maju 2008. godine i predstavlja najnoviji sportski objekat u koji za cilj ima upotpunjavanje turističke i sportske ponude ove destinacije i otvaranje vrata Vrnjačke Banje prema sportskom turizmu. Od februara 2009. godine ova hala nosi ime našeg proslavljenog košarkaša “Vlade Divac”.
Hala predstavlja multifunkcionalni objekat pogodan za organizovanje sportskih manifestacija, utakmica, priprema, treninga i kampova, kao i različitih kulturno zabavnih događaja. Sastoji se iz velike sale površine 1400 m2, male sale za borilačke sportove, teretane, ambulante, kao i četiri velike i četiri male svlačionice, svlačionica za sudije i delegate.

Celokupna sportska oprema je profesionalna “Schelde” oprema, a hala poseduje i “Donic” stonotenisku opremu. Kapacitet hale je 1300 sedećih mesta. Pored ovoga u hali se nalazi muzej Vlade Divca i bife za osveženje posetilaca.
Sportska hala “Vlade Divac” je bila domaćin velikog broja sportskih i kulturno zabavnih manifestacija koje su bile propraćene direktnim TV prenosima